Vi kender det alle sammen. Lige pludselig stopper vaskemaskinen med at fungere, cyklens hjul går i stykker, eller tv’et bryder sammen. Der sker hele tiden uforudsigelige, irriterende problemer i hverdagen, der i sidste ende betyder slag til din bankkonto. Og hvis det, der går i stykker, er i den dyre ende, kan det hurtigt blive en presset situation. Du skal altid prøve så vidt muligt at passe på dine ting, men selvom du pakkede alle ting ind i beskyttende materiale, ville der sikkert stadig opnå en eller anden form for fejl. Det er tæt på umuligt at beskytte sig imod. Så hvad gør du, når uheldet sker?

Hjælp dig selv på vej

Her er nogle eksempler på, hvordan du kan hjælpe dig selv imod disse problematikker:

  • Hvis en ting pludselig går i stykker, og du meget gerne vil erstatte den med det samme, kan du overveje at betale for et nyt med et lån. Lån penge uden sikkerhed, så du lynhurtigt kan få købt nyt uden at skulle vente eller have en vis økonomisk status. Husk dog at lånets renter også skal kunne betales tilbage bagefter.
  • Sørg for at have gode, dækkende forsikringer. En indboforsikring kan beskytte dig imod de fleste uheld med din ejendom og dine ejendele. Vær dog opmærksom på, hvad din indboforsikring ikke dækker. Selvom forsikringer kan virke dyre, er det endnu dyre at skulle betale for uheldet, når det sker.
  • Du kan også gøre brug af enkelte og præciserede forsikringer – f.eks. når du køber en telefon. Det koster som regel ikke særlig meget mere. Du bør også forsikringer din bil ordentlig.
  • Hold løbende øje med dine ejendele. Hvis de virker til at leve på deres sidste åndedrag, bør du måske skride ind, inden de går helt i stykker.